Over mij, Maura

Maura Rothuizen - eigenaar Floribundus - bloemstilist en ondernemerMaura Rothuizen (39), zelfstandig bloemstilist

Ondernemer, bloembinder, plantendeskundige, moeder van Jouke junior (4) en (nog) niet getrouwd met Jouke (46).

Feeling voor het vak

24 jaar geleden ben ik door een vriendin in een bloemenwinkel terecht gekomen. Ik merkte dat ik er veel 'feeling' voor had en ben ik vakgerichte opleidingen gaan volgen. Ik heb veel werkervaring opgedaan bij toonaangevende bloemisten in binnen -en buitenland voordat ik voor mezelf begon.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren als zelfstandige. Mijn klantenkring bestaat uit particulieren en bedrijven. Ook werk ik met veel plezier als freenlancer voor onder andere: Menno Kroon, Wolterick Event Decoration, The Wunderkammer, Anne Vlek projecten, en Studio 1002.

Decoraties-van-natuurlijk-materiaal-bij-Floribundus-in-Zaandam-en-AmersfoortOndernemen 

Het leuke van het werken met alle bloemen en planten is dat er geen dag hetzelfde is. Van bruiloft tot begrafenis, van het inrichten van de showrooms tot het plaatsen van planten bij een bedrijf. Ik geniet iedere dag weer van de verschillende uitdagingen die deze uiteenlopende activiteiten met zich meebrengen.

De natuur als inspiratie

Zelf ben ik altijd al gek geweest op bloemen, planten en andere elementen uit de natuur, zoals vogels, vlinders, schelpen en hout. De vormen, geuren, kleuren, seizoenen en eindeloze variaties. Dit laat ik graag terugkomen in mijn werk. Bij het schikken van boeketten hou ik het graag dicht bij de natuur.

De bloemen wisselen per seizoen. Tulpen in het voor jaar, het ontspringen van de bloesem. De prachtige bessen in het najaar. Boeket door Floribundus in ZaandamKortom iedereen seizoen heeft zijn geschenken uit de natuur en daar maak ik dankbaar gebruik van.

Boeketten met natuurlijke schoonheid

Mijn boeketten maak ik met veel bloemen zoals de natuur deze geeft. Ik gebruik geen lederwaren of salalblad, maar laat schoonheid van de bloemen zelf het liefst zo puur mogelijk naar voren komen. Grassen en groot exotisch blad, zoals monsterablad en groot palmblad gebruikt ik wel. Geplukte veldbloemen verwerk ik hoog en laag om veel diepte in mijn boeketten te creeëren.

Planten en decoratie

Om mijn creativiteit nog meer te kunnen uiten, ben ik een tijdje geleden begonnen met de showrooms in Loods 5. Ik word heel gelukkig van het maken van natuurlijke objecten die ik maak van bijvoorbeeld schelpen en vlinders. Planten door Floribundus in ZaandamIk ben altijd op zoek naar mooie opgezette vogels, versteend hout, en andere houten objecten. Mijn vondsten en creaties vind je in Loods 5 in Zaandam en Amersfoort. En sinds 22 maart 2018 heb ik een bloemenwinkel op de Lagedijk 202 in Zaandijk. 

De winkel op de lagedijk in Zaandijk ik op 23 Februari gesloten.

Wij verhuizen nu verhuised naar de Zaanweg 121 in Wormerveer

© 2015 - 2022 Floribundus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel