Verzorgingstips boeketten

Garantie op een week lang mooie bloemen

Je krijgt van Floribundus de garantie dat de bloemen een week goed blijven. Onze boeketten zijn van goede kwaliteit, zodat je ten minste zeven dagen kunt genieten. Verzorg je jouw boeket goed, dan heb je er nog langer plezier van en bloeien de bloemen extra goed. 

Gebruik een schone vaas

 Zorg dat de vaas schoon is. Gebruik een vaas waarin de bloemstelen de ruimte hebben. Glazen vazen maakt je makkelijk schoon en je ziet of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water (sneller) vervuild raakt. 

Zet bloemen ze snel mogelijk in een vaas

Bloemisten verpakken boeketten niet voor niets zorgvuldig. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadigingen oplopen en beschermt het boeket tegen kou of warmte. Zet het boeket altijd zo snel mogelijk in een vaas.

Kraanwater in de vaas

Kraanwater is prima voor bloemen. Je hoeft echt geen bronwater te gebruiken. De ideale temperatuur daarvan verschilt per bloemsoort, maar over het algemaeen kun je lauw/handwarm water gebruiken.

Vervangen van het water

Als je snijbloemenvoeding toevoegt, dan is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen.

Schuin afsnijden

Gebruik hierbij een scherpe snoeischaar of mes. Is jouw materiaal niet scherp, dan klemt je haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen. Zorg dat er geen blad in het water komt, want dit gaat rotten. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water.

Doorns kunnen blijven zitten

Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs 'wonden' waarin bacteriën kunnen gaan zitten. 

Verwijder uitgebloeide bloemen

Verwijder deuitgebloeide bloemen, dan geniet je langer van de nog mooie bloemen.

Vermijd tocht, warmte en fruit

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet het boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of open haard of op een tochtige plek. 

© 2015 - 2022 Floribundus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel